کمپرسور اسکرو

کمپرسور

کمپرسور اسکرو

الف ) کمپرسور روغنی ( Oil Inject )
توضیحات:
در کمپرسور اسکرو روغنی روغن تزریق شده بداخل محفظه تراکم در پایان فرآیند تراکم با گاز مورد تراکم مخلوط شده و بعد از خارج شدن از محفظه تراکم در یک تله جداکننده، از گاز متراکم جدا شده و بعد از خنک کاری و فیلتراسیون بداخل محفظه تراکم برگشت داده می شود.
کمپرسور اسکرو روغنی برای مواردی که حضور مقادیر جزئی روغن در گاز مورد تراکم (نظیر هوا) چندان مشکل ساز نباشند، روشی مطلوب می باشد. ولی اگر حضور روغن حتی در مقادیر جزئی قابل قبول نباشد بکارگیری فیلتر های جداکننده میکروفیلتر اجتناب ناپذیر می باشد. درچنین مواردی اپراتور کمپرسور اسکرو روغنی موظفند توجه بیشتری به تمیز نگهداشتن فیلتر جدا کننده روغن از گاز نمایند.
یکی از ویژگیهای کمپرسور اسکرو روغنی در این است که فشار خروجی از آن چندان به جرم مولکولی گاز مورد تراکم بستگی نخواهد داشت. لذا برای مواردی که درصد ترکیبات سازنده گاز مورد تراکم دائما در حال تغییر می باشد، این کمپرسور اسکرو روغنی می تواند با راندمان نسبتا ثابتی کار کند (وضعیتی که در کمپرسور های گریز ازمرکز می تواند مشکلات زیادی را در پی داشته باشد).
وجود روغن موجب افزایش راندمان و فشار در کمپرسور می شود و همچنین به دلیل درجه حرارت کاری پایین در کمپرسور های روغنی (حدود 80 درجه سانتی گراد) عمر قطعات کمپرسور به مراتب بیشتر است. در صورتی که وجود مقادیر ناچیز روغن در هوای فشرده تولید شده مهم نباشد استفاده از این نوع کمپرسور توصیه می گردد و در کاربرد هایی که حساسیت بیشتری دارند با استفاده از میکرو فیلتر می توان ذرات میکرونی روغن را نیز از هوای فشرده جداسازی کرد ولی باید به این نکته توجه کرد که برای تولید هوای با کیفیت باید در زمان های تعیین شده اقدام به تعویض و نظافت فیلتر ها نمود.

آرمان هواسازان

انواع کمپرسورهای اسکرو روغنی

کمپرسور اسکرو روغنی در انواع مختلف تسمه ای، کوپله مستقیم، دور متغیر و دور ثابت تولید می شود. که در ادامه به طور مختصر توضیح آن ها ذکر شده است:

a
نحوه انتقال قدرت در کمپرسور اسکرو
آرمان هواسازان

جدول تیپ های کمپرسور اسکرو

جدول تیپ های کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو روغنی تسمه ای

در کمپرسورهای تسمه ای الکتروموتور و هواساز به صورت تسمه ای به یکدیگر متصل شده اند و  در مقایسه با کمپرسورهای کوپله مستقیم عملکردی آرام تر و روان تر دارند، زیرا در سیستم تسمه ای وجود تسمه روانکاری شده سبب کاهش میزان صدا و عملکردی کار آمد تر می گردد. در این دسته از کمپرسور ها می توان در صورت خرابی تسمه، آن را عوض یا تعمیر کرد و مجددا از کمپرسور استفاده نمود.

آرمان هواسازان

انواع کمپرسورهای اسکرو روغنی

a
کمپرسور اسکرو روغنی کوپله مستقیم

در کمپرسورهای اسکرو روغنی کوپله مستقیم، الکتروموتور و هواساز به یکدیگر کوپل شده اند. در این دسته از کمپرسور ها عملکرد و نگهداری آسان تر از کمپرسور های تسمه ای می باشد. همچنین میزان بازدهی و کارایی کمپرسور های کوپل مستقیم بالاتر از کمپرسور های تسمه ای می باشد.

آرمان هواسازان

اجرای تشکیل دهنده کمپرسورهای روغنی

a
کمپرسور اسکرو روغنی کوپله مستقیم

۱-    فیلتر هوای ورودی
۲-    آنلودر
۳-    واحد هوا ساز
۴-    مسیر مخلوط هوا و روغن خروجی از واحد هواساز
۵-    رسیور جداکننده روغن و هوا
۶-    مینیموم ولو
۷-    رادیاتور خنک کننده هوا
۹-    رطوبت گیر
۱۲- رادیاتور خنک کننده روغن
۱۳- مسیر روغن برگشتی
۱۴- فیلتر روغن
۱۵- ورودی روغن برگشتی به واحد هواساز

کمپرسور اسکرو بدون روغن ( Oil Free )

بدون روغن به معنای بدون روغن می باشد و در صنایع حساس و غذایی از این واژه به دفعات استفاده می گردد. در تمامی ماشین آلات صنعتی که قطعات متحرک دارند برای عملیات روانکاری و بعضا خنک کاری از روغن های صنعتی استفاده می شود و در تغذیه و فرآینده های حساس نیز کاربرد دارند.
در بعضی از صنایع به دلایل وجود حساسیت در تجهیزات یا مسائل بهداشتی و غیره به هوای ایزوله و عاری از هرگونه روغن نیاز است. وظیفه تامین هوای فشرده بدون روغن در صنایع بزرگ به عهده کمپرسور اسکرو بدون روغن یا همان کمپرسور اویل فری (کمپرسور می باشد.

کمپرسور هوا بدون روغن

مشخصات فنی کمپرسور اسکرو بدون روغن

کمپرسور هوای فشرده بدون روغن در توان های نسبتا کم تا متوسط به صورت واتر اینجکت طراحی و ساخته می شوند که کارکرد آنها دقیقا مانند کمپرسور اسکرو روغنی می باشد با این تفاوت در کمپرسور هوا بدون روغن که به جای روغن آب به درون محفظه تراکم تزریق می گردد. در توان های بالاتر از 50 کیلووات، طراحی کمپرسور اسکرو بدون روغن به گونه ای است که روغن فقط در قسمت هوزینگ و داخل چرخ دنده ها و بیرینگ ها وجود دارد و روتور ها با تلرانس بسیار کم در کنار یکدیگر دوران می کنند و معمولا به دلیل وجود حرارت بسیار بالا، اسکرو ها از جنس پلی سرامیک می باشند.

کمپرسور هوا بدون روغن با توجه به فشار کاری مورد نیاز به دو شکل کمپرسور اسکرو بدون روغن یک مرحله ای و کمپرسور اسکرو بدون روغن 2 مرحله ای ساخته می شوند که در سری 2 مرحله ای هوای فشرده ابتدا در هوا ساز کم فشار به میزان 35% فشرده سازی می شود و پس از خنک کاری اولیه در اینتر کولر به واحد هواساز فشار بالا وارد می شود و تا میزان مورد نظر فشرده سازی شده و بعد از خنک کاری در افتر کولر از کمپرسور خارج می گردد.

مکانیزم انتقال قدرت در کمپرسور اسکرو بدون روغن توسط چرخ دنده هایی که بیرون از محفظه تراکم قرار دارد تامین می گردد و ساختار آن به شکلی است که روتور ها با همدیگر و پوسته تماس پیدا نمی کنند به همین دلیل در این کمپرسور ها نیازی به روغن وجود ندارد ولی به علت عدم تماس مایع خنک کننده و روانکار در این کمپرسور ها استهلاک بسیار بالایی وجود دارد.

a
نحوه عملکرد کمپرسور اسکرو بدون روغن

نوع اتصال الکتروموتور و سیلندر در کمپرسور بدون روغن  از نوع کوپله مستقیم می باشد. در کمپرسور اسکرو بدون روغن از موادی مانند آب بجای استفاده از روغن در سیکل کاری کمپرسور استفاده می شود. نحوه عملکرد آن به این شکل است که هوای بیرون پس از عبور از فیلتر های هوا وارد کمپرسور می گردد و فرآیند فشرده سازی آن آغاز می شود سپس توسط المنت های کمپرسور متراکم تر می گردد. هوای فشرده پس از فشرده سازی به دلیل عدم وجود ماده ای جهت خنک کاری، افزایش دما پیدا می کند، به همین جهت پس از فشرده سازی وارد خنک کننده می شود و دمای آن کاهش می یابد. هنگام خنک سازی هوای فشرده ممکن است رطوبت و بخار ایجاد گردد، به همین دلیل در سیستم خنک کننده فیلتر های جهت جداسازی رطوبت از هوای فشرده نیز وجود دارد. جداسازی رطوبت از هوای فشرده، سبب جلوگیری از آسیب دیدن قطعات کمپرسور می گردد. پس از خنک کاری هوای فشرده، مجددا هوا به مدار کمپرسور باز می گردد و فرآیند فشرده سازی تکرار می شود، سپس هوای فشرده وارد خنک کننده دوم می شود و پس از خنک کاری جهت استفاده در مخزن هوای فشرده کمپرسور ذخیره می گردد.